marți, 7 aprilie 2009

CAINELE MEU






Sunt niste animele superbe care isi adora stapanii. Poti fii sigur ca atata timp cat ai un Rotweiller vei fi in siguranta tu,casa ta, familia ta si prietenii tai.Le placesa fie iubiti, alintati si rasfatati.
Din punct de vedere al sanatatii trebuie sa ai grija cu ei pentru ca au tendinta sa manance foarte mult sadevina supraponderali si sa sufere de o boala ereditara.Problema cu rotweiller-ii este ca mananca cu pofta si mananca mult.Partea buna este ca nu sunt mofturosi la mancare iar partea proasta este ca vor manca inclusiv ardei iuti daca nu esti atent.
O alta problema este ca sunt ingrozitori de incapatanati iar de aceea nu ii vei putea educa folosint bataia sau tipetele,iti trebuie enorm de multa rabdare sa dresezi un rotweiller. In general Rotweiler-ii suntcaini care inteleg foarte multe lucruri dar fac doar ceea ce le convine si daca le convine.Trebuie sa ai o mare rabdare cu ei,evita sa te infurii,nu lasa pe nimeni sa il bata,nu lasa pe nimeni sa il certe fata motiv pentru ca au o memorie extraordinara cand este vorba de astfel de lucruri.Daca vorbesti mult cu el vei fi surprins ca te va intelege.
El trebuie sa fie invatat in lesa si botnita,trebuie sa ii arati ca sunt necesare pentru a-l scoate la plimbare si nu se va mai razbuna pe ele.
Nu trebuie sa uitam totusi ca sunt Rotweilleri,trebuie sa le dam voie sa fie si posesivi din cand in cand dar sa le arati ca este numa si numai al tau.

Un comentariu: